Pemanggang Ajaib

Pemanggang ajaib generasi 1 ini adalah merupakan keluaran pertama dari jenama ARE Ikan . Rekabentuk yang ringkas dan mudah digunakan. Ia bukan sahaja boleh digunakan untuk menumis sayuran, menggoreng ayam/ ikan, membuat masak lemak ataupun menggoreng nasi.

Yang hairannya ia boleh digunakan untuk memasak kek kegemaran anda seperti kek coklat pemanggang ajaib, kek pisang pemanggang ajaib dan kuih bingka pemanggang ajaib. Memang boleh lah.. tak percaya mai try…

Apa yang sepecialnya?

Pemanggang-ajaib-generasi-1Secara umumnya pemanggang ajaib generasi 1 ini mempunyai “double sided pan” yang tidak melekat dan mempunyai permukaan atas dan bahagian bawah yang berbeza.

Pemanggang-ajaib-generasi-1-1Mempunyai tangkai pemegang bakelite  yang kuat dan tahan panas untuk memudahkan anda membuka dan menutup pemanggang ajaib ini. Ia juga didatangkan dengan magnet untuk memastikan penutup tangkai sentiasa rapat dan kedap.

Pemanggang-ajaib-generasi-1-3Dilengkapkan dengan getah silikon tahan panas yang membantu untuk meningkatkan tekanan didalam periuk. Ini membolehkan anda memasak dengan pantas dan sekata.

Dilengkapkan dengan lapisan coating Whitford USA 2 layer dikedua belah permukaan di bahagian dalam pemanggang ajaib. Ini memastikan makanan tidak mudah melekat dan hangus.

Pemanggang-ajaib-generasi-1-5Ia juga di reka dengan lubang wap untuk membolehkan wap yang berlebihan keluar ketika memasak. Ini memastikan masakan menerima suhu yang sesuai dan tidak terlampau panas dan masakan menjadi lebih sekata.

Dihujung bucu sambungan kedua belah pan ada disediakan lubang yang memerangkap minyak dan kelembapan  yang berlebihan. Ini membantu supaya pemanggang ajaib sentiasa cantik dan bersih.

Pemanggang-ajaib-generasi-1-4Pemanggang ajaib ini memang ajaib anda hanya pusing dan goyangkan sahaja untuk mengacau atau menggaul masakan. Senangkan? Ini untuk yang kering aje tau. Jangan buat untuk masakan yang berkuah. Hancur berderai nanti meleleh-leleh kuahnya keluar.

Pemanggang-ajaib-generasi-1-6Untuk anda yang selalu menggunakan pemanggang ajaib generasi 1 ini anda mesti nak tahu saiz dia kan? Didatangkan dengan tinggi 4 cm, lebar 22 cm dan panjang 28 cm.

Pemanggang-ajaib-generasi-1-2

Saper yang sesuai gunakannya.

1. Untuk keluarga yang kecil dan sederhana disebabkan saiznya.

2.Untuk keluarga yang suka memanggang seperti panggang ikan, ayam dan daging. Kalau daging memang sekejap aje masaknya.

3.Untuk kegunaan membuat kuih yang dibakar seperti kuih bingka untuk jualan. Memang masak sekata lah.

4.Brader yang nak jual chicken chop dan steak daging. Memang masak sekejap aje.

5.Untuk kegunaan masak diluar rumah seperti berbeku dan aktviti luar rumah seperti camping.

6.Hah jangan lupa untuk suami yang nak isterinya kurus cepat semasa lepas bersalin. Senang aje nak panggang atau bakar.

7.Untuk mereka yang mementingkan dan menjaga kesihatan makanan. Supaya kurang lemak dan berminyak.

Tapi sesiapa nak beli pun boleh Kak Gee terima aje…  Besar tapak tanggan Stadium Bukit Jalil Kak Gee tadahkan..heh gurau aje ya… :-)

Nak Tawaran Istemewa “FREE POSTAGE”  sila SMS kod PA1  ke 01123300096 untuk dapatkan Pemanggang Ajaib Generasi 1 ini. Untuk semenanjung malaysia aje tau. Itu aje yang Gee mampu tawarkan untuk Sabah dan Sarawak Kak Gee bagi diskaun pos dengan hanya RM15 sahaja.

 

Pemanggang-Ajaib-Tawaran-Istimewa-PA129

 

4 Comments

  1. eXplorasa June 4, 2015
    • Gee Salleh June 8, 2015
  2. titan June 25, 2015
    • Gee Salleh June 28, 2015

Add Comment

CommentLuv badge